E-Novel

Setiap karya yang dihasilkan adalah hakmilik asli saya sebagai penulis. Saya telah membuat kata kunci (password) untuk setiap karya yang tersenarai di sini sebagai langkah untuk melindungi hakcipta. Sekiranya anda berminat untuk membacanya, sila e-mail kepada nieys.zahri@gmail.com dan nyatakan maklumat ringkas diri anda. Saya akan memberikan kata kunci tersebut kepada anda.

Terima Kasih.

-Nieys Zahri

————————————————–

Dirinya Yang Terlupa

“Macam inikah You buat kerja??!!”

“Perkara kecil macam ni pun You boleh terlepas pandang? Macam mana You boleh jadi Quality Engineer kalau buat kerja ‘cikai’ macam ni?”

Nuraisyah hanya menundukkan wajah. Memandang ke hamparan karpet kelabu yang melatari lantai tempat kakinya berpijak. Suara sumbang yang terhambur dari bibir Puan Citra, umpama muntahan sebeban peluru-peluru plastik yang tidak membunuh tetapi memedihkan. Sesekali Nuraisyah mengangkat wajahnya, melihat riak bengis sang singa betina yang bertubuh manusia.

baca sepenuhnya…

————————————————

Lewat Musim Itu

“Kau menyesal?”

“Kau rasa kau dah bercinta dengan orang yang salah?”

 

Ucapan yang terluah menerusi YM membuatkan aku terfikir sejenak. Benarkah penyesalan itu singgah di tangkai jiwaku lewat musim-musim nan lalu? Entahlah. Kadang-kadang apa yang kita ucapkan tidak seiring dengan apa yang kita rasa. Namun, tidak salah andai sesekali kita cuba mengungkap kembali kisah silam yang pernah berlaku dalam hidup kita. Asalkan sahaja, kita tidak pernah lupa dengan hari ini.

Cinta, kasih dan sayang. Semua itu datang dan pergi satu persatu dari hidupku. Sewaktu melewati indahnya musim berilusi itu, hati bagaikan dibelai sepenuh jiwa raga. Meniti detik tidak mahu berpisah. Wajahnya sentiasa terukir di tubir mata. Suaranya terngiang di gegendang telinga dan semilir angin seakan membawa hangat kasihnya mengiringi dalam setiap langkah. Masa dan kejauhan bukanlah alasan bila hati sudah bersatu dalam satu nada cinta. Aku sentiasa mengingatinya. Aku sentiasa merinduinya. Dan aku harap dia juga begitu. Setia dalam berkasih biarpun diuji dalam pelbagai dimensi.

baca sepenuhnya…

Advertisements

85 Respons to “E-Novel”

  1. malina Says:

    kak,saya nk baca sume novel ni.camna?

  2. nieys Says:

    ok.. bak sini email.. 🙂

  3. nisha Says:

    hi kak,

    i nak baca ur novells,cam mana?

  4. nieys Says:

    hai Nisha, saya dah hantar email pada awak.. 🙂

  5. Zamri Mohamd Says:

    Saya datang singgah membaca karya saudari

  6. nieys Says:

    Zamri Mohamd >>
    terima kasih.. tapi perlukan password untuk baca dua cerpen ni..

  7. Harliza Says:

    Camner nak baca karya awak erkkk???

  8. nieys Says:

    Harliza, sila emailkan kepada saya seperti yang saya nyatakan di atas. Terima kasih.

  9. suhana Says:

    Hi, really interested with ur story:D..can i get the password as well??thanx in advance!!

  10. Suriyani Says:

    Saya nak baca enovel ni..apa maklumat yang perlu?

  11. anies Says:

    I really interested with ur novel..so,can u tell me d pasword..do reply to me..thank u..

  12. siti Says:

    nk bace gak novel nih..knape xble pon.kne bg pw yeh?nk tau pw die bley?=)tq

  13. azie_atie Says:

    kak,mcmne sy nk bc novel akak??dua2 novel ni best…try nk bc tp xbleh pn kak..cmne ek??

  14. ieka.. Says:

    hai sis…can give me the password…sy tertarik ngan novel sis…

  15. ain Says:

    assalamualaikum…salam ukhwah dr akak…teringin nak baca enovel nieys…bleh tak kasi akak passwordnya…thks in advance…:D

  16. fiza Says:

    Assalamualaikum…kasilah passwordnya kat akak…teringin nk baca..Anyway…Good Luck!

  17. ainaa Says:

    salam, saya minat ngn novel2 akak. mohon diizinkan bacaan ya. terima kasih…

  18. lyna Says:

    hie…i want to read both or ur novels…can u send thru my email plz….thanx in advance…selamat hari raya aidilfitri

  19. fatimah Says:

    cmne nk bace?

  20. fudzy Says:

    wanna read ur novel…passwords plzz??=D

  21. Tanuja Says:

    please gic me the password. i want to read yr novels. tq. my email address (yasodan@hotmal.com)

  22. Tanuja Says:

    email add (yasodan@hotmail.com)

  23. hans Says:

    kak, nk bace novel

  24. mun Says:

    mcm ner nak baca kdua2 e-novel ni??

  25. adnilksp Says:

    tertarik dengan e-novel ni, rasa cam best, mcm ner nak baca kdua2 e-novel ni??

  26. saranur Says:

    mcmaner nak baca dua2 e-novel nie?????

  27. sujarwo04 Says:

    Bolehkan saya meminta file novel ini?
    Jika berkenan silakan kirimkan ke e-mail saya: expert_itb@yahoo.com

    Terimakasih sebelumnya…

    Sujarwo@Indonesia

  28. saranur Says:

    akak……mcmaner nak baca dua-dua e-novel nie???bole email kat kita tak saranur98@yahoo.com

  29. nuruddin Says:

    hye… can i have the code please… i saw it in malaysia hari ini and i like to experience it myself..

  30. syidah Says:

    salam…cmner erk nk bc novel ni…tq…syashid@yahoo.com

  31. ayie Says:

    salam…sy nak bc dua2 novel akak ni leh x?akak bg pswrd ke?

  32. Aransia.L Says:

    Assalamualaikum,
    nak baca novel ni boleh bagi password?

  33. linda Says:

    boleh dapatkan password untuk baca enovel ini

  34. Elya Says:

    saya berminat nak baca novel anda. Boleh berikan password?

  35. cahayamataku Says:

    nak jugak..ehhe
    my email
    adekmai@yahoo.com

  36. cahayamataku Says:

    hope sy pun dapat password jugak….plzzzzz…….

  37. nana Says:

    akak bg password k.. nana_janez@hotmail.com

  38. bat Says:

    salam..can u send da p.word??thnx..

  39. seroja Says:

    saya pun nak baca jugak enovel ni.. ni email saya sakurahazimi@gmail.com

  40. nurul uwairah Says:

    salam. erm,,bolehx nak baca sepenuhnya karya saudari? boleh kirimkan password kat emel saya? (,”)

  41. nanashahril Says:

    salam… sy nk bce gak novel2 tu..
    nk paswed pleshh…huhu

  42. ariezani Says:

    salam..awak sy nak bace novel awak leh tak..tp leh bgtau dak caranyer..and nak pasword plzzzzzzz..tq..

  43. anne Says:

    hi akk..
    sy nk bce nvel akk tuh…akk send pswd tu kt email sy x…
    hehe i’m waiting

  44. anne Says:

    oppsss….
    ermm, bley x…ahaa br btol..huhu

  45. khaer Says:

    i’ve already read that intro, seems intresting to read it till the final.can u give the password so that i frrely to read it off?

  46. nur_artiqah Says:

    salam..
    tringin nk bace novel akk nih…
    bley x??

  47. ida Says:

    salam kak…
    saya kepingin nak tau citer selanjutnya…boleh?

  48. rina Says:

    camne nk bace ni kak???

  49. Emmie Says:

    Salam…
    Very interested tok baca e-novel u..
    Bley bg password kan?? TQ………….

  50. damya husna Says:

    Salam…
    saya berminat utk baca e-novel awak…
    tolong kirimkan password…
    syukran.

  51. dahlia Says:

    saya nak baca novel akak…….
    thanks…….

  52. tunggollapok Says:

    salam,
    saya berminat utk membaca e-novel saudari…
    tlg berikan password bleh?
    thanks;

  53. suraya Says:

    Assalamualaikum,
    nak baca novel ni boleh?? saya tertarik dengan cerita nie.. please… e-mel….zsuraya90@yahoo.com

  54. cahayaputeri Says:

    sy pn nk baca gk… enovel dlm collection sume da abes khatam.. hee~

    mirzfm412@gmail.com

  55. mia zida Says:

    emm..nk bca ur novel..
    ni emelnya..
    homealone_92@yahoo.com…thanx ya

  56. epit+fizah Says:

    akak….saya teringin nak baca keseluruhan novel ni
    best la…………
    minta akak bagi pasword dia

  57. ajie_ah Says:

    nak baca gak seluruh cite ni

  58. sjsm Says:

    nk bce cter ni…ni emel saya

  59. Roslinda Zainal Says:

    Ini email saya.Please email ur pasword.Tq

  60. liza Says:

    ini email sy…please email ur pasword.. thanks sis..

  61. masz Says:

    may i have ur pasword plzzz….this is my email..thanx a lot

  62. budak_tecik Says:

    sy nak bace novel akak

  63. amira izzatul Says:

    assalam..
    akak sy nk bce novel akak..
    tq.

  64. aishah Says:

    salam.. boleh bagi kata laluan utk baca e-novel tak?
    teringgin nak bacalah..
    tq

  65. vee Says:

    salam, nk bce novel nie boleh
    email sye azrinnavee@yahoo.com

  66. cintasyaza Says:

    akak, akak;
    sy pn nk bce gak..hehe 🙂

  67. may Says:

    kak nak baca gak novel ne, enteresting

  68. hafiz Says:

    kak.. nie email sye hfz_zakaria@yahoo.com.. sye n bce novel akak larh..

  69. nana Says:

    nak bce novel 2 sume smpi abes..
    password plzz.. =)

  70. Raihan Nadhirah Says:

    salam kak,saya teringin sgt nk baca novel akak.. bagi password nye ye kak?

  71. azna Says:

    salam..leh emel kn sy cter ni?????bleh erkk trima ksih

  72. Dasya Says:

    As salam.. Bez la cite akak.. Nk bc kslruhn.. Bleh x nk pswd?? Tq

  73. tun teja Says:

    mahu membacenye sampai habis…sob…sob..

  74. Nurul syuhada mohamad razi Says:

    kak nak kata kunci….

  75. Ina Says:

    Assalamualaikum..

    saya ingin kata kunci

  76. Ren Says:

    i wana read ur masterpiece….
    can i have the password?
    TQ

  77. eija Says:

    Salam…saya nak baca novel nie..leh dptkan password…terimakasih…
    (antoi_eija@yahoo.com)

  78. sadiah mamud Says:

    salam, saya baru terjumpa blog ini..sya b`minat nk baca enovel diatas tu..blh bagi password x?

  79. aisha rahman Says:

    salam.akak, sy pun bru jumpa blog akak ni. sangat teruja untuk membaca karya akak.harap-harap akak dapat bagi sy passwordnya.

  80. tya Says:

    Kak..nak bce nvel sume nvel akk..blh ke?:-)

  81. husna Says:

    salam kak sy nk baca noivel tu sepenuhnye..how to get the password?

  82. mizadaud Says:

    kak saya nak baca novel ni mcm mana?? berkunci

  83. Joe Says:

    If you desire to increase your experience simply keep
    visiting this web site and be updated with the newest news posted here.

  84. Umikalsom abd zabri Says:

    McM mana nak baca novel ni


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: